Nasza kuchnia jest ZIELONA i SEZONOWA. Szef kuchni, czyli Filip przygotuje dla Was wegetariańskie śniadania i obłędne obiadokolacje.

Dzień zaczynamy od śniadania na stole ląduje chleb własnego wypieku, różnej maści smarowidła, sery, warzywa, domowe kiszonki i korniszony, granole, ciepłe placuszki, jajecznica lub omlet w zależności do pory roku i nastroju. Całość zamyka dobry napar z ziół z własnego zbioru i dobra kawa z ekspresu ciśnieniowego.

Podsumowaniem dnia będzie spotkanie przy wspólnym stole na kolacji. Dwa dania zupa i drugie danie z tego co w danym okresie jest najbardziej dostępne, a przy tym najzdrowsze i najświeższe. Będzie chwila na rozmowę i podzielenie się wrażeniami z całego dania.

Przykładowe menu śniadania:

Na ciepło naleśniki dyniowe do tego mus z jeżyn oraz cynamonowy mus jabłkowy, chleb na zakwasie z własnego wypieku, humus z musem buraczanym, pasta z pieczonej marchwi, sezonowe warzywa (ogórki małosolne, pomidory malinowe), wybór serów, sałatka ziemniaczana, focaccia z pomidorkami i pesto z bazylii, domowe powidła śliwkowe, ogórki w carry, papryki marynowane w miodzie z goździkiem.

Przykładowa menu obiadokolacji:

Zupa z kiszonego czosnku niedźwiedziego, śląskie niebo w wersji wegańskiej z kluseczkami śląskimi na deser karmelizowana gruszka pod orzechowym kremem.

Krupnik z pieczonych warzyw, faszerowana papryki, cukinia w pakorze oraz sezonowa sałata z pestkami. Na deser szarlotka z szarej renety z naszego poniemieckiego sadu. 

Zarówno na śniadaniu jak i obiadokolacji nie wydzielamy naszym gościom porcji. Jedzenie serwujemy na półmiskach.

Serwujemy dania kuchni wegetariańskiej w przypadku diety wegańskiej koniecznie musisz nas o tym poinformować przed przyjazdem. Nie ma za to dodatkowych opłat.  W przypadku innych wykluczeń żywieniowych prosimy o kontakt z nami przed przyjazdem ustalimy to indywidualnie i mogą obowiązywać dodatkowe opłaty.

 

 

 

 

 

 

 

 

To co w domu najważniejsze KUCHNIA

KONTAKT:


Dom Gościnny Dwie Brzozy

Klecza 26

58-506 Wleń

tel.606 428 909